Sbírka: (S)hluky slov
Hned vedle skutečnosti,
jen malý kousek za ní,
mám mlčenlivé přání.
Jak patetické… Ani
v tom, čeho mívám dosti
se často nedostává.
Snad usměvavá, hravá,
i tak mi klesá hlava.
Po odeznění zlosti,
kdy význam slov se ztrácí...
Co zbývá? Prostě přát si
a hledět vzhůru. Přeci
spád pochybností svírá.
Prý napomáhá víra.
Pár kroků od radosti
již dlouhé věky čekám.
Jsem stínem bez člověka.
Dál svět si kvapně spěchá
a se mnou vše se míjí.
Máš radu? Pověz. Chci ji.
Když nevíš, stačí přijít.
Netuším kdo může radu dát,
snažím se jen žít jak se dá...
Ráda jsem se stavila :)
24.03.2021 14:34:41 | Emily Říhová
Líbí
Tvé básnění nepostrádá lehkost ani grácii
Ponechám nejvyšší hodnocení
I protože neumím vázat
Důmyslně jako Ty
Rozvolněný Marty
20.03.2021 14:34:57 | kudlankaW