Vrabčáku, vrabčáku, ty smutně hvízdáš,
co se ti stalo, proč neodpovídáš?
Třeba tak smutně hvízdá,
protože vypad ven z hnízda?
Z leknutí zapomněl, že křídly se mává,
ale to se přec někdy i orlům stává.
Vrabčáku, vrabčáku, co se ti stalo?
Snad se ti křídlo nepolámalo?
Ale i kdyby ano, tak čas rány zhojí,
věř, že hůř na tom ten, co létat se bojí.