JESENICKÉ NÁSTRAHY PRAŽÁKŮM
podívej se na auto
už je zas celý posraný
žaluješ mi odpoledne poté
co jsi ho ráno na dvoře krásně vyleštil
jak to umíš jenom ty
jsme přece v přírodě
ber to z té lepší strany
a buď rád že krávy nemají křídla
snažím se tě utěšit
když si prohlížím okrově kropenaté tečkování
na antracitově lesklé metalíze
hmyzu ubývá
tak aspoň tady že ho ještě máme
dodávám
i když vím že to stejně na tebe moc nezabere
poté usedám k odpolední kávě na zahradě
a otvírám Pickwickovce
co jsem minule vytáhl z knihovny po mámě
po chvíli kap kap kap!
tři drobné okrové tečky
dopadají na bílou stránku v kulometném sledu
a nenávratně se do ní vpíjí
překvapeně hledám nějaký hmyzí roj
než mi dojde
že na obloze pořádají střemhlavé nálety rorýsi
jejichž malé pumy se takto cestou z nebe tříští
potvory nevděčné
vzpomenu si
jak jsem kdysi jednoho zachraňoval
po neopatrném přistání na trávě
(sami se totiž ze země neodlepí)
štípal mě tenkrát zobákem
a zatínal drápky do dlaně
než jsem ho vyhodil do vzduchu
načež střelhbitě zmizel aniž by poděkoval
možná si přeci jen po letech vzpomněl
a vyjádřil svou vděčnost po svém
když jinak to holt neumí
aspoň že krávy nemají v Jeseníkách křídla
Praha, 14.7.2021
https://www.youtube.com/watch?v=gIoNNPkdtnY
Přišla za mnou nedavno paní na parkovišti a že by chtěla změnu jejího stání, jelikož jí z vysoké lampy kakají na auto holubi.Povídám, chápu, ale parkoviště máme zcela obsazené rezidentními klienty, leda, že bych je postřílel.Tvářila se na to tak, že to není zas, až tak špatný nápad:-)Natož říkám, myslím ty holuby, ne klienty.Pak s úšklebkem odešla:-)To nevymyslíš:-)
16.07.2021 19:46:36 | Jeněcovevzduchukrásného
Uvolněně napsané postřehy. Pobavilo mě to*
15.07.2021 01:08:30 | šerý
A to byl taky hlavní důvod, proč jsem to chtěl zachytit - díky, šerý :-)
16.07.2021 11:09:31 | Amonasr
......Momentka,co mě "položila"do úsměvu s takovým tím potutelným mrknutím......Ji./úsměv/...Vnímám z toho nefalšovanou pohodičku...
14.07.2021 19:24:30 | jitoush
Poté, co jsme posekali asi metrovou trávu na zahradě, už to skutečně byla jen pohodička :-D Díky za mile úsměvné vnímání, Jitko :-)
16.07.2021 11:08:40 | Amonasr