Když rána práší
Náhle se mi přitížilo,
leč něvěděl jsem,
co přijde za černým splínem.
To krutá jáma v těle,
ta mi dává,
ta mne mučí,
že bych duši vypustil.
Prosím mino děsná,
zaceluj se,
zavři své krvořezy,
abych mohl opět vstát,
a procitnout tu palouku,
v hloučku zánovních fialek.
Bože,
dej mi sílu,
dej mi ruku do tváře,
a vyklubu se z mordy,
která nevyzraje a shnije nadobro.
Vidím tu bolest,
cítím rozpaky v bílém plášti,
injekce pálí,
švy chtějí praskat,
jedovaté hadičky škrtí,
přesto moc,
je nejmocnější vírou věřit,
a nesklopit hanobně hlavu.
Když rána práší,
buďme těmi,
co nevzdají jedinou vteřinu,
ikdyby už kyslík nestačil,
nadechněme se zhluboka,
a možná to světlo vysvitne.
Blízcí pomohou,
jsou s Námi,
slzy prosolí a obměkčí duše,
úsměvy zdraví pro zdraví,
vyčkejme k labutěnkám,
už brzy,
brzy budem se radovat,
a obejmeme zhojené vrásky,
pro které jsme se narodili.
Lásky není konce,
v láskách stanem k hoře,
kde už z nebe sletí Zem,
a Zem v zemi se urodí,
po polibcích,
jaká olemuje jizvy mládí,
volajíc,
jsem s Tebou,
a v Tobě rozdmýchám,
ty motýlkové lety z kosmů.
Přečteno 199x
Tipy 14
Poslední tipující: Kubíno, Psavec, Vivien, šerý, mkinka, Frr
Komentáře (6)
Komentujících (4)