V Prahe
na uliciach,
v dopravných prostriedkoch
každý telefonuje.
Nie je pravda,
že by sa každý iba ponáhľal
to nie je zápal,
čo poháňa ľudí z Prahy
vpred.
Sú to slová,
slová chvály
slová hnevu
slová sa revú
slová sa nenásytne
z úst derú
slová lásky
slová z lásky
slová pýchy
trefné slová
slová do boja
slová ostré
ako výstrel
z náboja
vážne slová
slová od srdca
sladké slová
smutné slová
sprosté slová
slová, ktoré hoja
tvoje slová,
moje slová
slová, slová, slová.
Slovenština v básni velmi dobrá, vždy rád počuvám slovenských slameroch.
26.10.2021 17:33:56 | OpilyJohn