Každý deň s úsmevom sa budím
Už nemám strach, neblúdim.
Viem čo chcem a idem si za tým
Nedám sa odradiť okolím mojím.
Viem, že to zvládnem, pretože ma baví cesta,
A je jedno kade vedie, či cez dediny či mestá,
Či cez krajiny a pol sveta,
Za deň sa to isto zvládnuť nedá.
Trpezlivosť ruže prináša vraj
Na to vždy pamätaj
A vytrvalosť je kľúčom veru
Od všetkých dverí a každého smeru.
Veď život nie je náhoda,
Je to predsa dohoda.
Dohoda so sebou samým
Že rád sa mám a sebe verím.
Preto život ži si podľa vlastného gusta,
Ber si z neho malé sústa
A vychutnávaj si naplno každý kúsok
Rovnako veselý, ako aj smutný dúšok!