Padlo ťažké rozhodnutie
svet sa zdá byť
opäť tak trochu na dne,
to nevadí
severný vietor
moje plachty napne
a vydám sa šírim morom,
šírim morom možností
na cestu
teraz bez zradných priepastí,
keď sa stratím
jagotavé hviezdy
mi vždy posvietia
Na ceste búrky
hlasité vlnobitia
občas tichá voda,
občas výstrahy mora
to nevadí,
je to lepšie ako momenty
bezodného strachu
každé more sa raz upokojí,
no vzťahy medzi ľuďmi
majú meniacu sa tendenciu.
Budem putovať dovtedy,
kým niekde na konci
neuvidím piesočnaté brehy
lesknúce sa ako
truhlička pokladov
budú pevné
v náručí panenskej prírody
sa z plných pľúc konečne vydýchnem
a na to, čo je za horizontom
raz sladko
a úplne zabudnem.
Slovenština je úžasná
..v ty
"jagotavé hviezdy"
věřím také. Moc Ráda jsem četla*.ST :)
19.11.2021 21:58:52 | jenommarie
Píšeš zajímavě, děkuji za možnost čtení.)
18.11.2021 10:02:59 | Constantine