Slabé lúče Slnka
prinášajú ulici
pokoj pripomínajúci
prvé jarné dni,
vietor však odniekadiaľ
nesie vôňu
čerstvo napadaného snehu,
a tak v okamihu
zmizne Primavera
v tieni
ťažkého mraku.
Na asfalte
sa odrážajú
ľadové obrazce
pripomínajú srdce
s modrým vencom žíl,
akoby do nich mráz
čosi zo svojho života
navždy uložil.
Smutná vŕba
v zime svoj chrbát
oveľa viac ohýba
nad chodníkom lásky,
kde v šerosvite
tichá modlitba mení sa
na prvé bozky.