Okno do ulice
otevřené okenice
starý pán se dívá ven
vidí jak se všechno
mění
za ty roky viděl
dost
Už to skoro nevnímá
jak ho vítr hladí
do pokoje fouká
Polévka se hřeje
káva už je vypitá
celý život v jednom bytě
zůstal sám
to není klam
Má ted' času v důchodu
aby četl aby spal
do parku
jen když je hezky zajde
hodinku tam posedí
přemýšlí a myslet
nechce
k čemu