Anotace: stesk po domově
Odleskem měsíce třpytíš se
ožíváš laskáním
mírné v letu křídel netopýřích
s červánky vzlínáš k nebi
kde měsíc
strážce hvězd, se pýří
usednuv na trůn důstojnosti.
Sám kyne plachtám vzdáleným
šumění vln,
kde v nevinnosti
láska rozlévá se obzorem,
zardělá nachem,
až k horám
dálek nepoznaných...
Dobře měsíc ví. A s odvrácenou stranou, co je za hranou.
Hezky sis pobásnila...*
15.07.2022 12:39:13 | šerý