Víš - deset dní za námi o prázdninách
nesmělý letní závan radost stíná
záhy ji klade místo kočičích hlav
ze žuly - kde kdysi proháněl se dav
Už tomu takto drahnou dobu není
v uličkách doznělo hlomození
Nedošlo však náhle k vylidnění
počalo před týdny za rozednění
Pokud přece jen zahlédnu člověka
do slova a do písmene se vylekám
má oči vpadlé - šedivou kštici
Nekorzují zde žádní třicátníci
A tak už deset dní sedím u Netflixu
netřídím prádlo - vše končí v mixu
Ruce mám složené v tučném klíně
přemýšlím nad tím zda jsem něčím vinen