Z HOREČKY COVIDOVÉ NOCI
zdál se mi živý sen
tak živý
že kdybych uměl zaznamenat noty
mohl jsem se stát operním skladatelem
byl jsem hned na dvou premiérách v národním
kde se dávala dvě úžasně bizarní přelomová díla
stal bych se možná i slavným
kdybych je dokázal přepsat do partitur
měl bych na ně jistě i autorská práva
když se ten sen zdál právě mně
rozhodl jsem se proto jako svědka přizvat na představení i tebe
abych si na ten objev nezbyl sám
ten dychtivě bláznivý nápad mě ale probudil
a já si zklamaně uvědomil svou fatální chybu
jak tě můžu vzít s sebou do snu
který se mi už jednou zdál
nejen že se tak nestanu slavným skladatelem
ale ani se s tebou o ten zázrak nepodělím
že jsem já vůl raději nespal v tom bláznivém opojení dál
Praha, 15.7.2022
https://www.youtube.com/watch?v=bYrPmy93msE
Co víš, třeba se stane onen zázrak a bude se ti zdát ten samý sen podruhé. Teda mně se to ještě nestalo, ale v covidové horečce a v tomto státě je možné všechno. I Amonasr operním géniem :-)
16.07.2022 13:43:29 | Vivien
Až se znova narodím, snad si na své ambice vzpomenu a nenechám si je už utéct... :-))
19.07.2022 16:15:44 | Amonasr
Sny jsou podvědomí a nikdy nevíš. :)
16.07.2022 13:04:08 | Philogyny
Třeba je to ten paralelní svět, ze kterého si občas odskakujeme sem... ;-)
19.07.2022 16:14:43 | Amonasr