laskavý kameni úlevy
zbytečně posílán
z modrého údolí stínů
abys svědčil proti horečce planého léta
jenže nás už stejně jak blázny žene
sluneční stíha do náručí pomyslných álejí
beztak bázlivých stromů....
před skřehotavými křivkami zlovolných strak
utíká se vyprahlé nebe k azurovému klamu
a ke všemu i zdání slov
svými též vykřičenými hlasivkami
jen obracejí vyschlou fontánu vysmátým dnem
vzhůru...
a víš, že i straka se dá ochočit? :)
...a já nemám slov, je to tak skvělý text! ST*
08.08.2022 09:26:54 | Sonador
...právě jsem domluvil se svou kamarádkou Evelínou Strakovou-je fajn-mám ji rád, ale ochočit se nedá v žádnym přípaku - a to ani omylem***
08.08.2022 18:36:38 | Frr
....Ano...v korunách mihl se strach,že míza suchem zahustí se k záduše,že příčinlivý žár podetne sílu z kořenů,že to vše svraskne a "srdce" v kmenech prasknou vejpůl,
že stín bude jen v pohádkách a voděnka na příděl......chjo.....Ji.
07.08.2022 23:04:49 | jitoush