Před usnutím
Až do hodin pozdních
běží strojek hrací,
ostatním je pro smích:
furt má ňákou práci!
Jenže strojek na klíč
jednou natočíš-li,
nepukne-li napříč,
běží hodnou chvíli.
Poslední tak tóny
bytem doznívají;
kéž soustrojí zvony
spát jen, spát mi dají...
Zde se ukazuje, jak důležité je zodpovědné roztáčení hracích strojků. Dobrý příkla pro mládež i dospělé.
28.09.2022 19:38:59 | Discipulos