ODIEVANIE
Pri zrkadle stojac ráno
vyberajúc vhodný dres,
modrý sadne, veru áno,
obliekanie úplný des.
Oblečenia plný šatník,
ťažko sa ver vyberá,
topánok zas plný botník
miesta mnoho zaberá.
Kombinovať rôzne vzory,
aby spolu ladili,
každodenné hrozné mory
od detstva mi vadili.
V práci iba slušný oblek,
striktne daný presný štýl,
podvečer ma čaká prevlek,
v športovom znám krajších chvíľ.
Obliecť úzke kraťasy,
tričko s krátkym rukávom,
trochu gélu na vlasy,
suchár súdi neprávom.
Nosieva len pánske saká
s motýlikom, kravatou,
nenadchne ho móda taká
s farebnosťou bohatou.
Suchársky sťa úradník,
nosiac odev farby šedej,
vysvetliť mu nevie nik,
uznáva len tóny bledej.
Maniak zase skombinuje
farby jasné, krikľavé,
suchárovi ordinuje
výsmech, reči pichľavé.
Dámy stoja pri zrkadle
často celé hodiny,
oblečené v spodnom prádle
kontrolujú šediny.
Aký si dnes vybrať vzor
na prechádzku do mesta,
nerozhodný žena tvor,
snáď poradí nevesta.
Žena peknej postavy
si hocčo môže dovoliť,
smie mať smelé predstavy,
hravú uzdu povoliť.
Mnoho chlapov upúta
odvážnymi šatami,
princa k sebe pripúta
mladistvými vnadami.
Trefné rýmy a dobrý rytmus, moc příjemně se čte. A k tomu i pobavila :).
04.01.2023 18:47:22 | Phoebe
Vnadné ženě stačí spodnička ;-)
04.01.2023 18:19:36 | Slav Milo