Anotace: @&@ Dnes by J. oslavil své už 66. narozeniny. Život mu jich dopřál ale jen pouhých 26.
TENHLE FILM
tenhle film
zůstává stále mladý
zatímco moje léta letí
o co rychleji
o to dýchavičněji
dnes by má první opravdová láska
která nastavila nepřekonatelnou laťku všem následujícím
byla stejně vrásčitá jako já
ačkoliv se nestačila nikdy naplnit
nebo snad právě proto
mě kdysi srazila na léta na kolena
když spolu se mnou opustila nadobro i svět
telegram
který mě tenkrát připravil o rozum
i o pevnou zem
jež se se mnou nekonečně zakymácela
mi krutě a bez milosti uzmul tu nejdůležitější naději
jíž jsem po dlouhé měsíce žil
ve vteřině jsem přestal být celým
a všechny oběti zdály se předem marné
když pojem zázrak odhalil svoji absolutní prázdnotu
nač ještě vůbec žít
a přestože jsem přestal věřit na zázraky
jsem stále ještě tady
a pádné důvody se k tomu i navzdory jim našly
má první láska byla jak bolavě krásný sen
přičemž ta poslední mě už přes dvacet let houževnatě nadnáší nad zemí
silou bezpochyby zázračnou
tenhle film
má možná prapodivný děj
a stále skrytý smysl
osude
nemáš-li důvod nade mnou snad plakat
tak se mi klidně a bez okolků směj
Praha, 16.2.2023
https://www.youtube.com/watch?v=xO4i9qIOFA8
.....Pepo,jen jsem hlesla.....a děkuji ,že jsi se tak "bezokolkovitě"vyznal.....tyto silné momenty nás velmi formují....bolesti buď srdce promění v kámen a ten pak svojí trvrdostí udeří nebo naopak srdce proměňují v soucitné a ještě více schopné mít rád....ale to pochopíme až ve chvíli,kdy opět dokážeme bolest proměnit v radost....kdy v sobě objevíme Lásku....Ji.
10.03.2023 08:19:14 | jitoush
26 je opravdu málo:-(
24.02.2023 13:43:51 | Jeněcovevzduchukrásného
Krutě málo...
01.03.2023 17:34:51 | Amonasr
Ano, krutě málo, a proto si Vážím, že jsem se dožil nedavno vysokých šedesátin:-)
04.03.2023 13:05:44 | Jeněcovevzduchukrásného
Zasluhuješ uznání za takové vyznání. A hlavně za nadhled, ten nepřijde sám, ani hned...
17.02.2023 11:18:05 | Lighter