Anotace: ...
Srdce, když bolí
to přistřihli mu křídla
bublina z růžového mýdla
splaskla
s omamnou vůní růže květu
třeba se …
pletu
A třeba je to mýlka
svlékla mě z kůže
já ji z tílka
pak pod tou krásou
padám k zemi
napůl jsem v ní
já…
rozpolcený
Vždy ve všem půl jsem
nikdy plný
po věky věků
sám jen v sobě
hledal jsem, padal
jako robě
křičel jsem, prosil v odpuštění
teď v ráji ležím
však slyším…
steny
Odněkud tiše
doznívá v tichu
napůl jsme v sobě
napůl v hříchu
Všechno vždy napůl
a nikdy celá
chvíle, jež uschla
dříve, než měla
dřív,
než mi stačila říct…
...jen tiše...ticholíínko* ST*
27.02.2023 09:09:42 | Frr
ano Jiří,
jen jako chmýří pampelišek
volalo na mě něco tiše
volalo "Běda, ach třikrát běda"
včera jsem žil, však dnes se nedá
pochytat všechno živé chmýří
jež se jak sen v mých Vénách šíří
by rozsvítilo v každé síni
zdá se, že něco ve mně míní
dát volnost chmýří pampelišek
nouzový východ skrýval plíšek
vyženu jednou pro vždy stíny
jen brání světlu a tiše stíní
..
.
27.02.2023 18:27:20 | čenda pekař
... tak oněměla.
Moc krásné
27.02.2023 07:06:07 | Violka divotvárná