Moře černý jako víčka zevnitř
spolklo všechen odsypaný čas
a vyvrhlo vzpomínky
na pláž, kde dětské stopy smáčí déšt
a Slunce do nich svými prsty
kreslí stín hluboký jak vrásky
na písčitém čele starého kontinentu
jenž pomalu ale jistě
všeptává své celé tělo
pod kobaltový háv