Anotace: .....
Znám slova, která znějí sladce
i ta, co znějí kysele
jak mámy pusa po pohádce
i Tvá krev na rtu kvůli hádce
vždyť nejsme žádní andělé.
Ať "Padlí" jsme či v nebe vzatí
za noci temné v záři hvězd
nám v zákristii zlo se ztratí
z duše ho smyjí všichni Svatí
pak slova zazní na Tvou čest.
"Ať chráněn jsi, byť dosud nebyls
teď nesen vpředu, cos dříve stál
ať záříš světlem, ne stínem v šeru
teď odvahu máš ke všem směrům
kterých ses včera ještě bál…"
Jsou slova, která nejsou slovy
co přesahují nás i svět
z nich věcnost vplétá do soukolí
náš život z písmen do pár vět.
Nechť přáno je Ti prostým slovem
„Ze mě jsi vzešel“ (to pro svůj let)
„Buď jenom bdělý“ (a nezapomeň)
„Ty jsi ten tvůrce a Tvůj je svět“
"Tak vyrazte..."
"Kam zase proboha?"
"No,....hledat svou duši!"
Trochu se bojí i když tuší
že ve Vás není žádná zloba
že v nikom není vlastně zlost
že jsme jak včely, když se rojí
nebo jak pes, co ztratil kost.
"Tak vyrazte... a pozdravte ji"
Řekněte: „Ahoj“, to na mou čest
pomáhá tomu, kdo se bojí
že uslyší jen špatnou zvěst.
Stavějte mezi sebou mosty
na cestě k sobě, pro radost
vždyť přece platí:
„Kdo dnes je Pánem
ten bude zítra, zase jen Host"
vidím..čtu..raduju se - už UŽ by to zas Čendo chtělo novou sbírku..přimlouvám se za ni**ST*
18.06.2023 00:46:15 | Frr