šla jste večerní zahradou slunovratu
plnou zázraků poledního slunce
vše jím zalité vás vyprovázelo
paní hor
nadechla jste se vůně vám tolik blízké
před bouří a deštěm ukryta pod převisem
dne a noci
čekala jste
věřila jste
že si pro vás přijdou že vás nenechají samu
v sebe pohlédla jste tápala tmou dotýkala se
neviditelných stěn
až čísi dotek jemný stisk pevné dlaně
v ústa navrátil vám slova já chci už domů
zněla vám jako modlitba boží manna
jako tichý příslib semknutých úst
sotva slyšitelný již světu
vcházela jste večerní zahradou slunovratu
Mám moc ráda ranní a večerní slunce. Každé má jinou barvu... :)
24.06.2023 19:12:54 | Philogyny