Anotace: „V ženě jsou kódy, jež nelze vyluštit. Smiřte se s tím.“
Jak pokladnice plná světla
jsi růže, která v zimě kvetla
a mrazu se jen lehce smála
když zmrzlá země u ní tála.
Jak uschlý květ na mrtvém stvolu
jsem nádoba, jenž čelí bolu
a plně prázdná do všech koutků
se hrnu střemhlav ke kohoutku.
Jsme oba v tomto divném světe
dva krásné fleky na tapetě
já moudrý flek co vyšel z módy
ty Enigma se svými kódy.
Pak v plném tichu brzy z rána
zní tvoje slova kódována
a lásku, která neuvadne
nám prožívat je celkem snadné
Zmůže z muže srdce dost?
Vyletí z kůže?
Ohlodá z vůle kost?
Nuže?!
Postaví most.
Zmůže sílu "svého"muže.
Už může.
Už.
01.07.2023 14:22:03 | jitoush
...„Žena má být milována, nikoli pochopena.“(O.Wilde)...;-)vždyť trocha toho tajemnýho je sexy...
30.06.2023 23:33:57 | Marten
Ano, ano...každá po lásce touží víc než po pochopení :) ...i když pochopená a uchopená žena, dokáže měnit svět *)
01.07.2023 08:05:17 | Malá mořská víla