Podzim 2022 - uzavřený detox
Vzbudil jsem se a jsem lehký jako pírko
Procitl jsem, jako bych nikomu nedlužil ani slůvko
Kouknu přes mříže ven a nad cestou levituje mlha
Tahle báseň je pro toho, kdo svým časem mrhá.
Je tu jen chodba a pokoj, ještě, že má mysl je dnes ulítlá
Necestuju po světě, ale svou propiskou zmítám
Budu psát, dokud mi mozek nepřestane fungovat
Avšak vidina nikotinové žvýkačky teď převládá.
Cítím se jako raper, ač jsem sotva básníkem
Vždy, když píšu, tak pouze s hudebním podtextem
Ta hudba mi hraje jen v hlavě – mám slyšiny
Oni se mě bojí zeptat, z čeho jsem tak nadšený.
Trápení je relativní – i trápení si mohu užívat
Naštěstí teď nemohu štěstím se přežírat
Je lepší, když mi srdce v metafoře puká
Nežli aby mne přepadl infarkt.
Čeho je moc, toho je příliš
Mám jeden život… tak proč po mně střílíš?
Cha! Zahrál bych si GTA
Jen si musím už koupit ten ovladač.
Tak ovladač jstě již vlastníš a drž se prosím té propisky a sešitu, to je moc dobrá cesta a přeji Ti na ní kupu radosti, štěstí a stálý stisk ovladače.
08.09.2023 12:45:18 | CULIKATÁ