Všichni si něčím procházíme... A já jsem nesmírně rád za tuhle svou zálibu, díky níž mohu všechno ventilovat. Všichni se opatrujte v tento předvánoční čas. A hledejte v lecčems (ne-li ve všem) pozitiva.
Byl jsem sám sebou a byl jsem často sám
Co dělám vede do hrobu, ale já nemířím tam
Už měsíc žiju na ubytovně
Svému úhlavnímu nepříteli stavím se neúnavně
Ten sok si říká realita a já dělám, co zmůžu
Každý den piju cider a pivo k snídani, protože můžu.
Dnes jsem řekl ‚k čertu s tím‘ a koupil jsem dva litry Braníka
Po pár locích se rozhodnu psát – třeba někdo mé svědectví uvítá
Napadl sníh
A mě už nebaví fráze ‚bude líp‘
Ač tomu zpola věřím, já nejsem politik – jsem mrzkého života dříč
Usmívám se na lidi, neboť člověk jsem sám
Až dopiju tu láhev, tak nebudu zas vědět, jak dál.
Štěstí je tak bolestné, když je prchavé, já cítím samé rozpory
Zažil jsem příliš a zažil jsem tak málo tomu navzdory
Kluk z pokoje mě před týdnem napadl a kousl mne do nosu
Možná, že při příštím konfliktu už se radši nechám zabít a do té doby neklesnu.
Možná, že to trauma, co spí ve mně si i najde cestu k životu
Možná se z toho všeho dřív zblázním a odletím na jinou planetu
Možná… možná jsem víc feťák než básník
Možná jsem každému buřt, možná se radši půjdu oběsit
Možná, že něco udělám - možná mě i zavřou
Možná jen potřebuju v base si odpočinout
Možná už jen jako kliďas vypadám
Vsadím se, že by se všichni lekli, kdyby se mohli do mého nitra podívat
Možná, ne možná, určitě jsem smyslů zbavený
Už ani nevím co je láska, nevím jak to ocenit
Už ani neumím napsat dobrou báseň
A vida, už jsem ztracen ve svých splínech zase!
Možná bude lepší, když zas city své umrtvím
Možná však už vím, že se ty city brzy vrátí
Možná si vezmu půjčku a rozházím dvacet tisíc za pár dní
Možná bude líp…
A až sleze na jaře ten sníh
Tak už dávno budu žít.