Jezdím zde několikrát do roka
téměř pokaždé jsem překvapován
sotva to obsáhne jedna sloka
kéž se mi dostanou vhodná slova
Kraj je to rozsáhlý plný kopců
lidé bez kořenů - sotva klíčí
není to hrouda předků či otců
půda je úhor vzdoruje rýči
Zde štípali skály nebozezy
ve snaze získat ceněnou rudu
zlatý písek v řekách mimo jezy
trpně snášeli břímě osudu
Přímo v lese budovali pece
právě zde docházelo k odpichům
své bohatství spatřovali v mléce
radosti bylo málo pohříchu
Kdo nehřešil směl hodit kamenem
nikdo neměl otevřené hledí
přísahy byly takřka bezcenné
poklesky odpuštěny u zpovědi
Jen pár hodin pobytu v Bruntále
zlá brutalistní architektura
(pro ty onoho místa neznalé)
hluboce drásá jak noční můra
Tam na divokém Východě
málokdo je v pohodě
Márty kudlanka se o to snaží
I když také po lecčem baží
Ať se Ti čím dál lépe daří
a úsměv září na Tvé tváři :-)
06.05.2024 22:40:33 | kozorožka
Super*
06.05.2024 19:13:24 | Vivien
Dekuju Vivi
Dnes na mě dolehla lhostejnost osudu centrální moci na tom, jak Jesenicko vymírá a nedostává se mu investic a prostředků ani na kvalitní chodníky. Nemluvě o tom kolik nemovitosti v blízkosti centra je třicet let chátrajících zdevastovanych i squattery
06.05.2024 19:48:17 | kudlankaW