Apartmá
Když mají vzpomínky větší váhu než přítomnost,
to potom k minulosti stavíme most
a po něm ve dne, v noci
bloumáme jak ti cvoci.
Co bylo, to chceme uchopit marně,
pořadové číslo milion v plné čekárně,
vydýchaný vzduch nás škrtí
a nedosažitelnost snu drtí.
Dnešek je prázdno a zítřek tma,
zoufalství je naše apartmá,
uprostřed nablýskaných věcí
srdce chycené ve zlaté kleci.
Za láskou jen zabouchnuté dveře,
na zemi kapky krve raněné zvěře
a před námi neklamná znamení,
že studený svět v žár se nezmění.
Přečteno 92x
Tipy 18
Poslední tipující: jort1, jitoush, Psavec, Emani, Ophelia81, J's .., Marťas9, Tom4594, zase já, Anfádis, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)