Mrtvý ptáček

Mrtvý ptáček

Horko, že i slzy mohou plát,

Slunce obnažený chodník žhaví.

U keře, co odmítá se červenat,

leží mrtvý ptáček tmavý.

 

Žádný dopis, žádná nábojnice,

ani zobák vdovci neklapne,

schovaný ve dveřích do světnice,

z větví zkroucených převelice.

 

Malé včelky kreslí plánek,

černý stín snímá otisky peří.

Žel nedbalý strážník vánek

prohne se jako fantazie,

fantazie, kterou střeží.

 

Tak mrtvého lituji ptáčka,

teď blíže vydává se neznámému.

Kéž aspoň vystoupila by plačka

a píseň zazpívala jemu,

jen jemu jedinému.

Autor Caliéry, 01.07.2024
Přečteno 64x
Tipy 14
Poslední tipující: Jan Kacíř, jitoush, Kan, Psavec, jort1, Kubíno, Tomcat, zase já, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tak tato je hodně citlivá a psaná s láskou ke všemu živému.

25.07.2024 21:55:51 | mkinka

líbí

...Samé tak své dnes "vidím".....Ji.

01.07.2024 21:53:02 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí