Bumerang

Bumerang

 

 

 

                      BUMERANG 

 

 

 Stará mať ti vravievala, 

 že život je jak bumerang, 

 múdre rady ti vždy dala, 

 neznič všetko ako tank.

 

 Niet nič horšie na svete 

 jak nečisté svedomie, 

 vraj to všetci ľudia viete, 

 keď zlo ovládne vedomie.

 

 Nikdy ľuďom nerob to, 

 čo nechceš by ti robili, 

 odožeň to všetko zlo, 

 čo ti druhí vnútili.

 

 Ak niekomu pomôžeš 

 s jeho ťažkou úlohou, 

 lenivosť tým premôžeš, 

 to bude tvojou predlohou.

 

 Každý dobrý skutok 

 čo si kedy vykonal, 

 zaženie ti smútok, 

 bys ťažkú chvíľu prekonal.

 

 Buď milý, skromný, pokorný, 

 nenechaj sa vyviesť z miery, 

 ostaň stále pokojný, 

 konaj v rámci dobrej viery.

 

 Ak chceš dýchať čistý vzduch, 

 nesmraď druhým okolo, 

 ak ťa ruší mestský ruch, 

 nelomoz ráno priskoro.

 

 Ak neznášaš zlodejiny, 

 tak zlodejmi pohŕdaj, 

 ak ti trepú voloviny, 

 riadne do nich zabŕdaj.

 

 Ak ťa dráždia hlúpe zvyky, 

 tak sa nimi viacej neriaď, 

 z toho máš dnes ťažké muky, 

 postoj správny nikdy nezraď.

 

 Konzum, veľká tragédia, 

 k uštvaniu nás doženie, 

 reklama, trápna komédia, 

 k slasti nás vraj poženie.

 

 Nenechaj sa oklamať 

 "nezištnými" radami, 

 nechci všetko ihneď mať, 

 bo zamotáš sa zradami.

 

 Riaď sa vlastným rozumom, 

 na to mozog v hlave máš, 

 dočerta s tým mamonom, 

 len zdravie, lásku ty si váž.

Autor Peter35, 03.08.2024
Přečteno 47x
Tipy 6
Poslední tipující: zase já, Psavec, Marťas9, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Děkuji za možnost čtení.Ano, lásky je třeba si vážit.

03.08.2024 09:04:22 | mkinka

líbí

Máš úplnú pravdu Jíti, spolu so zdravím je to najcennejšia hodnota.
Ďakujem a pekný deň prajem.

04.08.2024 08:18:34 | Peter35

líbí

Tobě též pěkný den.

04.08.2024 08:24:04 | mkinka

líbí

Vďaka Jíti.

04.08.2024 08:25:53 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí