AŽ ZASE VYJDE SLUNCE
bylo Tě všude plno…
támhle i tady
tudle i onehdy
prostě všude a vždy
stále a definitivně
ses táhla za mnou
stejně, jako se táhne vůně
čerstvě pokosené trávy
„které,“ ptáš se…
jařiny či otavy?
ale je to asi fuk, i když…
není tráva jako tráva
možná, říkal jsem si…
až jednou, seberu
všechnu svou odvahu
a požádám Tě
jako, kdybych žíznivý
toužil Tě celou vypít
až do dna…
jako krůpějí ranní rosy
se tebou uhasit - navždy
tak, jako závist
a dlouhé nosy
tak, jako dlužník
který prosí
jako ty hadry co se nosí
i kos a jeho družka
jako moje nikdy nenabitá puška
muška
družka
služka
stružka krve
co bylo príma
prve
pojednou sralo
a tak teď stojím na deští
a čumím, jak chčije
však ono zase přestane
a opět vyjde slunce
(snad už brzy) almanach
Úžasný dílko, úžasnýho člověka...Čendo, tebe je skvělý se držet*
31.08.2024 02:48:08 | cappuccinogirl
(brzy už snad) - ať to má spád
bude tě plno zase všude - a kolem tráva - máky rudé
támhle i tady / tuhle i onde / někdy to zacyklí kruhový rondel
prostě už vždycky - ve vlně lidský
stále a definitivně / se potáhnu za tebou
stejně, jako se táhne vůně..
30.08.2024 15:13:14 | šuměnka
Čendo, to je tak cituplné vyznání, taková víra, naděje .. Skoro nedýchám ..
30.08.2024 13:58:13 | Vivien
raději začni dýchat...
právě Ti na Tvůj email posílám něco pro radost :o)
30.08.2024 14:38:24 | čenda pekař