Nejvyšší hodnoty

Nejvyšší hodnoty

 

Pravidla žití jsou prostá,  

jsou tady aby se cesta nezdála příliš ostrá.

 

Láska potřebuje důraz,  

jako vločky zimy přichází v pravý čas.  

Ne kvůli datumu v kalendáři,  

ne kvůli tomu, co říkají novináři.

 

Ne slova, ale činy,  

bílé květy jako zimní stíny.  

Křičí tiše, hlasitěji než slova,  

že už přišla sněhová doba.

 

Důvěra potřebuje důkaz,  

rozkaz není správný ukaz.  

Pečlivě ji stavíš jako dům,  

jinak skončí jako pouhý dým.  

Pevné základy jsou třeba,  

jinak domov sotva sedá.

 

Omluva potřebuje změnu,  

jinak zůstane beze směru.  

Je to víc než slova pronesená,  

musí být činem potvrzená.  

Jako když jaro znovu pučí,  

a vše staré, špatné zruší.

 

 

Autor Anezka.M, 07.09.2024
Přečteno 50x
Tipy 13
Poslední tipující: IronDodo, enigman, karolinakarol, Marten, jort1, Ž.l.u.ť.á.k., mkinka, Psavec, Ondra
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

změněno...

08.09.2024 20:38:40 | enigman

líbí

?

08.09.2024 21:20:44 | Anezka.M

líbí

?

08.09.2024 21:20:39 | Anezka.M

líbí

?

08.09.2024 21:20:35 | Anezka.M

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí