Anotace: ....
krása Tvé duše, zní jako cello
chvilku jsem hořel
a potom
se jenom pělo
pršely na mně, tvé trylky tónů
padaly z nebe
jako tvé vlasy
do čela
tisíce malých lampionů
nad námi bdělo, ty veselá
pověz mi lásko, co se ti stalo
ptáš se mě náhle nesmělá
nevím cos chtěla, aby se stalo
co by se mělo jinak stát
dlouho jsem čekal až bude šero
až bude noc, až půjdem spát
tělo mé se však, jen svévolně chvělo
a tak to prý zůstane
napořád…
jenom tvůj úsměv, ten ve mně zůstal
vidím tvou loknu
zase ti padá
do čela
rytmické zvuky, zní v barytonu
šepoty vzdechů utichly
když v horkém rytmu hoří struny
mívalas kukuč děvčete
co bude dál, řeknou mně runy
zavřete prosím… zhasněte.
V první chvíli jsem to četla "Co řeknou rumy" .... Ale runy jsou o mnoho poetičtější...
19.09.2024 15:04:50 | karolinakarol
Co zavře se, chci otevřít
I ve tmách si tě najdu
A run se oba můžem ptát
Co nemá se, co má se stát...
Čendo, tvým směrem se podívat
Je krásný
Vždycky ráda zajdu*
19.09.2024 12:16:12 | cappuccinogirl
Čendo, ten šepot a magické ticho přetavené do vlastních niterných pocitů, do lásky, na to není manuál ani návod k řešení či použití. To tam prostě je a je to tak osobní a nepřenositelné, že nemá smysl bádat a odhalovat, bylo by to kontraproduktivní. Ale je krásné a "slastné" to zachytit a uchovat si pro příští životy, já se ve tvém textu skoro "našla" a je mi i jakýmsi přitakáním, že ano, nejsu sama, když hledím na sever.
19.09.2024 12:08:51 | Vivien
tohle - je n.e.k.o.n.e.č.n.ě.
krásné promluvení run i duše nitra
trylkově výřečné i sladce mléčné
a pak je jedno, co se stane zítra..
ST*
19.09.2024 10:24:28 | šuměnka