Milosti svěžího rána
Z nočních můr mnoho chladí ran
Otevírá se již brána
Zprudka a rovnou dokořán
Do světa který burácí
Vždy čerstvou svojí mladostí
Z nás mnohé žene ku práci
Někoho štěstím pohostí
A jiný v dáli zavzdychá
Ach
Smutných se to netýká