Zrození a smrt
Někdo se v říjnu narodí
někdo zase umře.
Blízkého to moc zabolí,
nemocnému je už dobře...
Říjen je měsíc zrození,
i měsícem smutku,
je to již dlouho třináct let,
jak podávali mi ruku.
Ránu v srdci zacelil
lehce dětský pláč,
blízko data umrtí
datum zrození máš.
Nyní chci opět vzpomínat
na úžasného tátu,
říjen jej bude protínat,
nikdy nezacelí ztrátu.