Stůl

Stůl

Anotace: ..další hodně starý kousek..

Chci stát pevně jako stůl,
stát má lásko při Tobě...
podržet Tě víc než hůl,
být stolem v lidské podobě...

Chci stát pevně jako stůl,
co má čtyři dlouhé nohy...
každou pevnou jako kůl,
jenže k tomu nemám vlohy...

Chci stát pevně jako stůl,
nebát se všech velkých pánů...
desku z nejpevnějších žul,
co vydrží i silnou ránu...

Chci stát pevně jako stůl,
pevně, až to zamrazí...
to abych se neprohnul,
až mě někdo podrazí...

Chci stát pevně jako stůl,
doširoka rozkročený...
nabízeti chléb a sůl,
hostit muže, hostit ženy...

Chci stát pevně jako stůl,
z dubového dřeva...
s ubrusem, bych nestydnul,
být, kde je mne třeba...

Chci stát pevně jako stůl,
nevydati žádný vzdech...
aniž bych se pýchou dmul,
hrdě stát i na čtyřech...

Chci stát pevně jako stůl,
stát má lásko při Tobě...
starostí mít jenom půl,
a žádné další v zásobě...
Autor Sid, 28.11.2024
Přečteno 24x
Tipy 12
Poslední tipující: Ondra, karolinakarol, Psavec, Surtur, Gaspi03, mkinka, šuměnka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Hlavně nesmí být z IKEI...

Povedené :)

28.11.2024 10:34:45 | Gaspi03

líbí

k.r.á.s.n.ý příměr! :)

**

já o stolu kdysi napsala toto:

Moc se mi stýská, moc mi scházíš
Mám chuť se s Tebou někde srazit

Jako dva stoly k hostině…

*
A dokud host vše nerozhází
Pak bez ubrusu zůstat nazí

A dát si kančí na víně…

28.11.2024 09:48:54 | šuměnka

líbí

Taky moc hezké..

28.11.2024 09:51:38 | Sid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel