ChatGPT | volební

od: zase já

volební

skládám si slova do vět jak korálky

mír jsou jen chvíle od války do války

krví se plní rýhy osudu

až skončí další, už tu nebudu

 

pomalu kape tíseň červená

každý už chápe, co to znamená

volební urny smrdí po hlíně

budoucnost naše ... černá jedině

 

vyber si, kdo ti smyčku uváže

uzel je pevný, jak se ukáže

lepivé sliby svině chrochtají

komu se líbí lhaní partají?

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Literární dílo "volební" je básnický text, který se zabývá politickou situací a volbami z pohledu kritika současných politických praktik. Autor ve svém díle používá silnou metaforu korálků a války, která symbolizuje neustálý cyklus konfliktu a násilí. Tato metafora je silným prvkem díla, který ho zajímavě pojí. Text má silný emocionální náboj a umí provokovat čtenáře k zamyšlení nad aktuální politickou situací.

Jednou z silných stránek tohoto díla je jeho schopnost přenést silnou emoci a názor autora na politickou situaci. Autor dokáže vystihnout nemocnou a zkorumpovanou povahu politického systému a vyvolat u čtenáře zaujatost.

Slabou stránkou díla může být jeho poměrně přímý a nezastřený výraz. Možná by mohlo být prospěšné, kdyby autor více využil symboliku a literárních prostředků k vyjádření svého názoru, aby dílo získalo na poetičnosti a hloubce.

Celkově je dílo "volební" silným a aktuálním kritickým textem, který zajímavě reflektuje politickou situaci a dokáže oslovit čtenáře svou emocionální stránkou.

07.06.2024

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí