ChatGPT | HRA 1

od: cappuccinogirl

HRA 1

Anotace: ...pro tebe, Mari, bezva nápad, neodolala jsem, naskočila jsem, po svým:-)))...

 

 

Nejnovější zpráva ze světa léty utahaných mouder!

Sólokapr nadcházející okurkové sezóny!

 

Přísloví „Jak si kdo ustele, tak si lehne", je první z řady těch, co se rozhodly odejít do slovně bezvýznamového důchodu a udělat místo nějaké modernější, pro dnešní mládež  snad i více srozumitelné, verzi.

Zdroje uvádějí, že Institut Pravidel českého škrabopisu společně s Ústavem pro jazyk divnočeský vypsal výběrové řízení, do něhož se může přihlásit každý větný celek, jež je schopen uvedené unavené přísloví nahradit.

 

Podle dostupných informací zájem projevily:

Reklamní slogan

„Na slámě bleška, postel, hit dneška!“

 Protest song

„Na pryčně, tam je hej, v peřinách se neválej…“

(ten byl ovšem ihned po přihlášení vyřazen)

a líbivá Ukolébavka

Spinkej, jak jde to, než zmizí léto“

která je prozatím považována za favoritku celého klání, avšak mohla by postoupit do druhého kola pouze v případě, že se podaří vymyslet ještě i verze pro jaro, podzim a zimu, neboť v pokynech pro uchazeče byl v bodě II. Větného řádu "Co je psáno, to je dáno" uveden i požadavek celoročního pokrytí platnosti nové, razítkem odklepnuté, "moudrosti"! 

 

:-):-):-)

 

 

 

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT
Literární dílo "SPINKEJ, JAK JDE TO (hra 1)" představuje zajímavou a humornou reflexi nad tradičními pravidly a příslovími. Autor využívá neobvyklého způsobu, jak přiblížit stará moudra současné době a mladším čtenářům.

Silné stránky tohoto díla spočívají v jeho originálním přístupu k reinterpretaci tradičních pravidel a vytvoření nových verzí přísloví. Autor se zároveň vyznačuje schopností hravě a vtipně reflektovat všechny změny v jazyce a společnosti.

Naopak, slabým bodem může být přílišná komplexnost a nejasnost textu pro čtenáře, kteří nejsou obeznámeni s aktuálními trendy v jazyce a literatuře.

Celkově lze říci, že "SPINKEJ, JAK JDE TO (hra 1)" je zajímavý a originální literární kousek, který se vyznačuje jazykovou invencí a schopností provokovat myšlení čtenáře.

29.06.2024

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí