Netrhej má slova
z nelinkovaného kontextu žití
Jsou chlebem i solí
A nezkotíš je bičem ani holí
Tvou bolestí marnivou se stanou
A poběží ti v patách a uších
Kamkoliv se hneš
Marné bědování a očí sloupy
Rozlité mléko nevrátíš do sklenice
A více jen s pochodní tmu hledat
Bys v té nejtemnější
Mohl hlavu a ruce do klína složit
Kde jedním a všemi zůstaneš