Anotace: Básně věnované Jaroslavu Seifertovi, dívkám i ženám a vůbec všem milovníkům poezie.
Vyznání
Svými ústy
vdechla jsi mi něco
co znovu rozhýbalo kola
mé zaseknuté fantazie
Stůňu po tobě
lásko
nemocí zamilovaných
horečkou milenců
která neustává
v křečích touhy
svíjím se
nahlas ve mně bije zvon
bez srdce
V milostném vysílení
skládám ti hlavu v klín
čekám jen
až znovu popadnu sil
v předlouhý boj se strojím
v boj o tvé tělo
a své svědomí
Unešen tebou
neznámo kam
kde všeho mohu se dotýkat
tvými prsty
jen vznešeně poslouchám
varhany ticha
Přimknuti k sobě
jako listy
knihy prastaré
slepeni touhou těl
svázáni
silou dvou napjatých kůží
Co je to za sílu
která mě k tobě poutá
jakýmto zázrakem omámen
čí je to hlas
co šeptá mi tajemná slova
do úst se vkrádám
nastavených
letíme spolu
do oblak
Dám ti svou dlaň
je prázdná
a přece
je v ní všechno
do spletitých čar života
díváš se
a hledáš sebe
Jsi moje rozkoš
na čtyři písmena
V každé chvíli
jsi moje všecičko
co mám
a co chci
Tvůj zvonivý hlas
bych poznal mezi všemi
otevřel mou duši
a naplnil ji touhou
rty dotknout se tvých vlasů
a duší dotknout se rtů
Stokrát nazpaměť
znám tvoje slova
stokrát v duši
uvízla mi
ozvěnou v mysli
hladí mě
na místech bolavých
se srdcem dokořán
vzdávám se ti
...Tož to je Vyznání s velkým "V"..../úsměv/
A tato část "vešla"ještě více....Ji.
Dám ti svou dlaň
je prázdná
a přece
je v ní všechno
do spletitých čar života
díváš se
a hledáš sebe
12.05.2022 20:13:33 | jitoush
Nádherné :) Mám radost, že se mezi lidmi nalezne ještě tolik ušlechtilého citu :)
12.05.2022 00:32:19 | Narra
Velmi povedená
11.05.2022 16:39:09 | Constantine
...úžasný emoční milostný výlev..;-) kéž by jaro trvalo celý rok...a tak málo k životu stačilo...a nic víc.
11.05.2022 15:50:57 | Marten