Anotace: ...
jak už nemá sílu
jak se usmívá
je dáma
je sama
jde ze schodů
jde průjezdem
jde ven
jde ...
jak strašně se chce zabít
jak ví, že smrt nic nevyřeší
jak je žoviální
jak vtipkuje
jak upíjí ze sklenice
a přes ní se usmívá
je milá
je nádherná
jak je s nimi...
jak s nimi je
a oni neví, jak je miluje
jak jí ta láska bolí
jak jí zraňuje
jak jí trhá vnitřnosti
jak strašně jí trpí
a láska je
a jen, jen bolí
jak jde a neví kam
jak ulice ustupují
jak ubíhají
jak svět se točí
jak se přidrží zdi
jak pohled k zemi stočí
pak se uklidní
pak si upraví oči
je krásná
ach, jak je silná!
jak to bolí
a jak to nepřestává
když je s nimi
sama
a bolest pulsuje
probíhá hlavou
do spánků se stahuje
tak si vezme prášek
tak se
napije čisté vody
jak dýchá
jak si otevřela okno
a venku zní svět
chutná a voní
do ní
vstupuje
celou ji kolébá
objímá, utiší
je jí ...