Anotace: Písňový text
TROCHU VRATKÝ ALIBI
Přišel šerif k nám a povídá,
kdes byl včera o půl desátý?
Jak tě chvilku nikdo nehlídá,
mám proč se ti věšet na paty.
[:Zas někdo koně krad,
tou dobou akorát,
a myslím, žes to moh bejt zrovna ty.:]
Povídám mu, ať se podívá,
kolik lidí tohle město má.
Jestli neví, že mu povím rád,
že každej druhej neví, kam by hráb.
[:Jestli někdo koně krad,
tak někdo jinej snad,
nevím, proč bych to měl bejt zrovna já.:]
To je trochu vratký alibi,
řek a zas chce vědět, kde jsem byl.
Řek jsem, když se ti to nelíbí,
nech mě, abych ti to vysvětlil.
[:Všude, kam se podíváš,
je to samej zloděj, lhář,
a každej to chce jenom na mě svíst.:]
Šerif na to: to mi přijde vhod,
že víš, jak jsou všichni prohnaný.
My ty koně najdem podle stop,
protože jsou nově kovaný.
[:Tak nemař drahej čas,
a nezdržuj mě zas,
a řekni rovnou, kde jsou schovaný.:]
Jenže koně už jsou prodaný,
přes kopečky v noci přehnaný,
a prachy do ruliček smotaný,
do hlavní koltů nastrkaný,
tam nebudou nikdy hledaný,
stačí mít to v hlavě srovnaný,
takhle byly karty rozdaný,
ta-ky si chci líz-nout sme-ta-ny!
Tuto píseň si lze poslechnout na
Je nahrána i nazpívána v rámci mých možností a schopností. Jde mi ale o sdělení melodie a na to snad tento pokus stačí.