Anotace: ...
Při pozorování mraků,
plujících vzduchem,
na malou chvíli stávám se
opět tím malým klukem.
Obloha maluje obrazy,
jako da Vinciho štětec
a já rozrážím je pohledy,
jako křídly nebeský letec!
Žirafa s dlouhým krkem a
slon si spolu hrají,
jaký obraz asi vznikne,
až se ty dva v jeden spojí?
Je to nádherný pohled
to nebe plné obláčků,
však své kouzlo má rovněž
slunce a obloha bez mráčků!
Tak do těch dětských let,
zkus znovu se vrátit.
Vždyť co může se stát?
Co tím můžeš ztratit?