...za ohybem sublunárního času chytnu Tě kol bulemického pasu..odhybernujeme se se až někde v El Pasu - v narativně reálném presumtivním explodujícím kvasu...:-D*
17.04.2019 10:32:37 | Frr
Druhý řádek už podivnost. Sen přece je mimo realitu, tak jaké "Až"? Tím jako bychom na stupnici snů zaváděli bod, kde končí realita. Sen je však celý nereálný. Zrovna v takovéhle "vědecké" básničce významová chyba. Domnívám se že i vím proč tam to "Až tam" dáváš - že ono ti připadá vzletné a tím pádem jaksi vhodné? Ale je to právě naopak, slova mají být především DOBŘE, a poezie pak vyjde sama.
16.04.2019 11:02:49 | Karel Koryntka
Tedy napsat, že v básni je významová chyba, uff, to je opravdu kritikův fail. Nezapomeň taky občas na vlastní reflexi toho, co tu píšeš. Já bych souhlasila s tím, že první a druhý verš je neuvěřitelné klišé, ale rozhodně si nemyslím, že se v básni dá něčemu říct, že je to významová chyba.
16.04.2019 11:36:36 | tall&curly