To bylo řečí o vzletech a pádech,
nevěděla jsem, ze ještě neležím na zádech.
To bylo řečí o snech a starostech,
nevěděla jsem, ze ještě neležím na zádech.
To bylo řečí o krásách světa,
nevěděla jsem , ze ještě není konec léta.
To bylo řeči o morálce,
nevěděla jsem, ze ještě není konec válce.
To bylo řečí o moudrosti věků,
nevěděla jsem, ze to není jen vina Aztéků.
To bylo řečí o létě v Africe,
nevěděla jsem, ze s pihami se nemám opalovat více.
To bylo řečí o lásce,
nevěděla jsem, ze s ním spím jen krátce.
To bylo řečí o období vzdoru,
nevěděla jsem, ze se máme dát všichni do pozoru.
To bylo řečí o mladencich,
nevěděla jsem, ze ja jsem byla ještě v jeslích.
To bylo řečí o konci války,
nevěděla jsem, ze je to návrat do pohádky.