Dětství

Dětství

Anotace: Vzpomínky

Kdo měl jak já dětství fajné,
kdo pod peřinou čet si tajně,
komu ještě vzpomínka,
zvedne tepy u vínka,
kdo nedělal vědu z rýmy.
Tomu píšu tyhle rýmy.

Když mi bylo kolem pěti,
zátočinou po paměti,
s bráchou šli jsme kopřivami,
vysokými jak my sami.

Strašila nás naše babi,
Nechoďte tam malí srabi,
jak Vás chytnou Poláci…
Ti neznají legraci,
půjdete pak po právu,
stavět polskou Varšavu.

Z Polska prostor je tu ouzký,
okouny, střevle či hrouzky,
na pytlačku lovit ryby,
chytit nás tak bezpochyby,
výpravy tam za řeku,
zaměstnají vařechu!

V příkopech u bunkru z války,
lovili jsme na žížalky,
nachytané ryby z Odry,
porybný byl chlapík bodrý,
tohle ale kdyby věděl
tak bych mnoho nenaseděl.

Kdyby věděl třeba taky,
Že tam chytali jsme raky!
K tomu pulce, žáby, čolky,
Zatím ještě prohrávaly holky!

Výpravy tam brzy ráno,
ještě aniž posnídáno,
vrátky šli jsme zadními.
Měli jsme furt prázdniny!
Autor MartinX, 21.09.2024
Přečteno 38x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, zase já, mkinka, Ž.l.u.ť.á.k.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Jé už jsem tady a boduji a zdravím.

21.09.2024 08:31:49 | mkinka

líbí

Taky zdravím a děkuji:-)

21.09.2024 13:40:15 | MartinX

líbí

Rádo se stalo a zdravím od kočiček a mňoukání posílám na všechny strany.jo.

21.09.2024 13:51:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí