Anotace: Poučení běžce
Zase běžím v ostrém rytmu,
od Čeladné z Prosperu,
kde se školím na Cé IPMU,
hlavu aspoň vyperu!
Vesnice dnes pro golfisty,
včera ještě klidná, ladná,
dneska jsem si zcela jistý,
snoby láká jen, Čeladná.
Duchaplné vedou řeči,
Kolik jsi dal dneska pod par?
Postoj špatný, budeš v křeči!
Z toho chytnu asi opar…
Dělám přece na kraji,
ať se o mě nebojí,
golfík ještě nehraji,
zatím pořád mi stojí:-)
Přes Smrk dolů na Šance,
kde Maryčka od Bezruče,
jak se dočteš v čítance,
bídu s nouzí tře a tluče.
Od Šancí pak na Lysou,
dneska tady davy jsou,
kdysi ještě bez pozdravu,
nedošel bys na přehradu,
a hlavně bys byl za vola,
jak já dneska,
když jak deska,
zdravím mladé dokola.
Na Lysé jsem k večeru,
žádnou jsem si nevzal vodu,
vím že si to vyžeru,
chybu robím bez důvodu.
Pod vrcholem mladý párek,
„Ten má dneska dost!“,
Na cestu mi dali dárek,
prý, že chovám se jak z Prahy host!
Dám si aspoň čokoládu,
co jsem měl od švígermutry,
zlepším sobě si náladu,
a doplním cukry.
Naivní jak děcko malé,
Schválně zkus si děvucho,
spolknout něco nasucho,
a můžeš dát běhu vale.
Butořanka nezklamala,
vodu čerstvou tu mi dala,
a už opět běžím lehce,
krokem raněného hřebce:-)
Poučení z toho plyne,
nebuď chlapče vůbec líné,
když jdeš běhat do hory,
vodou nakrm motory…
Ahoj, já jsem byl v sobotu i neděli na Prašivé, chodím tam skoro furt, bydlím v dolině pod ní.
Nahoře nádherná modrá obloha, slunko, teplo.. Nabil jsem se energií a pak zase šup dolů zpátky pod tu hnusnou studenou mlhu. Vůbec se mi nechtělo.
Beskydy jsou stejně nejkrásnější hory, nebýt jich, asi bych se už několikrát zbláznil.. :-)
11.11.2024 10:33:23 | Sid
Ahoj, ja jmam Beskydy probehane. Je to nejlepsi zpusob pohybu o horach. Ani moc pomaly jako chuze ani rychly a devastujici jako na kole. Ted uz behat nemohu, ale sem tam jeste do hor zajdu, hlavne s rodinou. Byli jsme ted v Jesenikach, nadhera.
12.11.2024 04:52:43 | MartinX
Ahoj Side,
jo to už je dlouho, dneska si vyběhnu jenom na pohodu, na Lysou už ne, je tam moc lidí, už nechodím ani Lysacup.
Martin
10.11.2024 04:47:52 | MartinX