Anotace: :::
Mlčky jsem slíbával
drolící se úsměv pláže.
Stopami své přítomnosti
na sípotech zkřehlé tváře.
Pak zhlédl jsem se v modru skrytém
pod stříbřitými chuchvalci.
V lánu vody větrem zrytém
indigovými hřebci.
Hleděli jsme na sebe jen
přímo z očí do oka.
Poznával jsem v nezřízeném
bezústého proroka…
Kreslím si do očí nebem
-vzdychajícím sivým dechem-
vyžehlené puky horizontu
pod kterým se krčilo
stádo Ludolfových čísel
s Alfatrojkou sedící mi na sítnici…
-tam někde je Valhalla
promarněnejch dnů-
-Jestli si pamatuju jejich jména?
Oficiálně sedm má jich být…
…ale pro mě jich je na sedm tisíc
-je to šílené!
Tolik jsem jich poznal
ale jen s některými se seznámil…
Když jsem tam tak stál
pod tmavnoucím ubrusem
kamenného stolu
plným drobků kolem
právě se dopékajícího
mramorového bochníku
všiml jsem si
že si z něj ten dnešní
ukousl další úsměv.
Je to jak před chvílí
co mu bylo ještě ráno
a už člověk civí
do jeho moudrých červánků
hledajících klid v rodné náruči
své matky
lapající po poslední pozornosti.
Náhle jsem si při pohledu
do zpětného zrcátka svědomí uvědomil
že jsem jej srazil!
-ležel tam tak vyzvráceně-
ve stoce hluboké
a se stěnami prudkými
tak akorát
-aby z ní nebylo úniku-
Nemohl jsem jej už dostat zpátky
nevěřil mi...
Těžko zachráníte důvěru
když máte ruku dlouhou
akorát tak na ukazování směru jejího pádu…
-Nakonec-
S vědomím, že ztráty plodí nálezy
usínal jsem pro nové mládě
Obratu Dvacetičtyřhodinového…
Ta se Ti vylila z břehů jak ciferníky od Dalího :-D
02.11.2015 23:41:58 | Amonasr
..to ta moje persistence paměti..:-D
03.11.2015 14:45:59 | GiovaniDaVinci
A ještě mě přiměješ googlovat :-D Tak teď, když už vím, co je persistence, tak Ti snad i závidím. I když vlastně nevím, mně ta moje zapomnětlivost docela vyhovuje - alespoň všechno špatné časem vždycky zapomenu a mám klid... ;-))
03.11.2015 16:50:04 | Amonasr
no...jenomže ta moje persistence se týká jenom samých "ptákovin":-D
...důležitý věci vždycky poztrácím;-))
-takže můžeš bejt klidnej, zas tak horký to s mou pamětí není...:-)))
03.11.2015 18:21:32 | GiovaniDaVinci
Krásně čaruješ. Se mi ty philosophicko matematicko bůhvíjaké někde mezi strašně líbí. :O) ST
02.11.2015 18:06:55 | Tichá meluzína