Anotace: ..
A kdyby tak šlo zachytit
všechno co se neustále mění
Právě posečenou vůni čerstvé jarní trávy
úsměv cizince sekajícího jarní porost
Mraky na nebi které se tváří
apokalypticky
Kdyby šlo zachytit
všechno co se neustále mění
Tvůj pohled
když přicházím
když odcházím
když se mě chystáš políbit
Tvé dlaně když je vztahuješ ke mně
jako bych byla modlou připevněnou
někde na kříži
jako bych zemřela mučednickou smrtí
a jen tvé natahující se ruce
mají tu moc mě přivést zpět
Kdyby tak šlo zachytit
něco málo z toho
co nemá dlouhé trvání
Paprsky slunce
napínající se z oblohy skrze mraky
jako by nemělo být žádné zítra
Ty mávající mýmu autobusu
jako by nemělo být žádné zítra
Smuteční průvod ke hřbitovu
protože zítra už nebude
(ne pro každého)
Kdyby šlo zachytit všechno
co se neustále mění
nenastala by nikdy
změna
k lepšímu ani k horšímu
Což je vlastně škoda protože svět se neustále vyvíjí
(ačkoli je pořád stejný)
věci se dějí s určitou setrvačností
A já setrvačně toužím
Zachytit
Všechny ty věci jež se neustále mění
polapit je do vzpomínek
do básní a do fotek
mít památku na to
jaký byl svět
když jsme tu byli společně
Ty a já
když ještě věci dávaly smysl
když jsme to byli my sami sebou
stojící spolu na prahu
Prahy
na prahu vášně a touhy po životě
Protože svět se neustále mění
a jednou tu nebudeme
a zbyde po nás
jen to
zachycené
do vzpomínek
Víš asi by to ani nešlo zachytit... Ačkoliv myslím že kdyby to někdo někdo dokázal i se vším tím okolo co popisuješ, byla bys to právě Ty a Tvůj objektiv .-) Některý věci si holt člověk musí uchovat sám v sobě... A Ty jednou budeš vědět žes žila. Chválím a ať Ti to pořád tak píše. Možná mi chybí Tvé dokonalé rýmy, ale to neubírá na kvalitě .-) A spíš je to má chyba že je postrádám. Budu se na ně těšit někdy přístě :-)
18.04.2016 17:04:55 | Madanik
...jo, "aspoň na chvíli chtít chytit vítr", to by bylo něco...;-) ST moc hezky napsané.
18.04.2016 15:47:56 | bogen
Díky moc, přesně.. Zachtit tak vůni posekané trávy nebo závan větru ve vlasech..
18.04.2016 19:12:32 | Lioness
Ahoj Lio, moc pěkně napsáno.. ano život je pomíjivost a je dobré si to uvědomovat
ale i tak se snažím ho "fotit" .. fotit tzv. do duše .. foťák se jmenuje bdělost
občas ho sice zapomenu, ale někdy se mi daří, že ne
přeju Ti hodně krásných fotek
měj se báječně :)
18.04.2016 13:21:43 | CeP
Tak ja snazim fotit i do pameti i do fotaku :) preji hodne chvil ktere za to stoji ;)
18.04.2016 19:13:49 | Lioness