Anotace: z Českolipska...
REK
Kdes košatá lípa vroubí stínem
bílý hrob, v políbení svaté Anny
spí největší z českých pánů,
kdož králem mohl být, rek hodný
písní, mocný nádech byl mu září,
která jej navždy zahnala v stín,
navždy bude milovaným
synem vlasti pro níž žil.
Uvažuju o větě "mocný nádech byl mu září..." a stále nerozumím.
Dominiku nevím jestli je ta básnička míněná vážně, pokud ano jaký záměr jsi měl.
01.06.2019 07:34:04 | Karel Koryntka