Anotace: Domenico Ghirlandio
poklidný přístav s lagunou
kde kotví lodě
co jsou tu
doma
rozmanitost oděvů
orientu
převládá červená
jako krev
kterou rod Medici
prolil
vojáci v lesklé zbroji
přísných bůžků
v objetí křídel
ptačích
koně a jezdci
pod zříceninou portiku
jehož oblouky jsou zatíženy
poháry s révou vinnou
torna a láhev poutníků
chvátajících k narození Páně
vážné tváře
přítomných šlechticů
uprostřed všech
tři skloněné hlavy
nad Jezulátkem
na oblaku
se usmívá
anděl
líbí se mu
co vidí...