Anotace: věnuji J.E.M.
chěla být chvíli sama
však s jeho myšlenkami
rovné dlouhé vlasy jí splývaly na holá ramena
a ona věděla, že kdyby byl vedle ní
dýchal by jejich vůni
líbal je a hladil po celé jejich délce
až by se spolu začali ztrácet
v hebkosti kterou vnímali
v tolikerých splynutích
když lehce naklonila hlavu, aby se podívala
zda venku ještě prší
nevědomky mu nastavila tvář
kdyby byl s ní věděla, že by jí už nenechal
podívat se dolů
její jemné vějířky kolem očí
poznaly by teplo jeho prstů
tály by, jako hvězdičky sněhových vloček
v malých kapkách padajících dolů
vždy si skenoval tvář
rukama, ústy, nosem
jakoby chtěl dopodrobna znát a splynout s ní samotnou
tonout a nořit se do sebe očima
bez otázek
bez odpovědí
kdyby tam byl …
a ona jej cítila
cítila jeho teplé daně
na svých ramenou, na zádech
jak sjíždí po páteři
kdy v slastném prohnutí
byla smyslnější než Lefebvreho obrazy
dokázal jí rozehrát
pod jeho rukama byla tvárnou hmotou
sochařským dílem
co se rozpínalo a smršťovalo jako guma
co dokázala vymazat
co bylo
co bude
a plně se soustředit jen na to
co je teď
nedokázal už stát strnulý
bez pohybu
zdvihnul ji k sobě
chvějící se strachem i vzrušením
přitisk ji na své srdce
které bilo slyšitelně a silně
stejně houževnatě jako on sám
ve svém vědomém bytí
stáli tak s polu bez hnutí
pročítali jeden druhého
s potěchou objevujíc neznámé světy sebe samého
stáli tam v objetí
a věděli, že to je ta chvíle
pro kterou žili
pro kterou se narodili
šeď holubů byla blízká nebi
které plakalo tím víc
čím víc oba věděli
že se nepotkají...
Potkají!!! Právě sis to setkání vytvořila. Jinak... p-o-e-z-i-e...
03.10.2017 21:48:47 | Laika
Díky Laiko...psaním si tvoříme nové světy, třeba i ty taneční :)
04.10.2017 08:47:35 | Malá mořská víla
Ale potkají se potají ;) až se jim dech zatají, a přitaví se k sobě nerozlučně, tak že ani v hrobě zvučet jejich láska nepřestane.
03.10.2017 14:41:00 | Slav Milo