Anotace: ... když se díváte do kraje...
Dívám se
Dívám se na pole žloutnoucích ozimů a vidím tvé vlasy.
Ze zeleně dozrávajících luk se na mě usmívají tvoje oči.
V zákrutech meandrující řeky poznávám tvé oblé boky,
vrcholky skal nad Berounkou evokují tvá půvabná ňadra
a uzounká soutěska sbíhající zalesněnou strání,
ve které občas probleskne pramínek křišťálové vody,
připomene… tu tvou…
Jsi krásná, krásná jak krajina, ve které žiji,
kterou mám rád, kterou miluji
… má milá…
Aby vzniklo tak krásně opěvující dílko, jsou při tom koukání do kraje potřeba tvoje oči... Nádhera číst.
26.05.2024 14:51:26 | cappuccinogirl